Átképeznéd magad? Mutatjuk, miket lehet tanulni!

Amikor elvégzünk egy egyetemet, vagy egy főiskolát és megkapjuk az első munkánkat – a szerencsések az álommunkát –, akkor nem is gondolunk arra, hogy az életünk során fogunk még tanulni.
Átképeznéd magad? Mutatjuk, miket lehet tanulni!

Amikor elvégzünk egy egyetemet, vagy egy főiskolát és megkapjuk az első munkánkat – a szerencsések az álommunkát –, akkor nem is gondolunk arra, hogy az életünk során fogunk még tanulni. Hiszen hosszú éveket töltöttünk az iskolapadban és a legtöbb ember egyáltalán nem szeretne újra tanulni és továbbképzésre jelentkezni. Viszont eljöhet az életünkbe az a pillanat, amikor nincs más választásunk, ismét tanulnunk kell. Az átképzés nem csak a munkavállaló, hanem az adott cég számára is hasznos.

Átképzésre akkor lehet szükség, ha a cég technológiai fejlődése nem megvalósítható a munkavállalók új, tanult készségei nélkül. Átképzésre akkor is szükség lehet, ha az adott munkakör betöltéséhez nem elegendő a dolgozó szakmai tudása és a készségeit is fejleszteni szükséges. Az átképzési programok hasznosak mind a cég, mind a dolgozók számára, hiszen ezek a képzések készséget fejlesztenek, új tudásra tehetünk szert általuk, segítenek a cég termelékenységének növelésében és az innovációhoz is hozzájárulnak. A cikkben az átképzés előnyeiről számolunk be.

Az átképzés a cégnek, vállalatnak is hasznos

Az átképzés nem pusztán a munkavállaló ismereteit bővíti és szélesíti, hanem az adott cég, vagy vállalat fejlődését is szolgálja, hiszen az új ismeretek és készségek nem csak jobb, minőségibb termékeket eredményeznek, hanem a cég profiljába tartozó szolgáltatások is sokkal magasabb színvonalon működhetnek a jövőben. Talán ez is lehet az oka, hogy a munkaadók mindig díjazzák cégen belül az átképzési lehetőségeket. Az átképzés, az adott cég versenyképességét is megnöveli.

Az átképzés fejleszti a készségeket

Az átképzés egyik nagy előnye, hogy segít az olyan készségek fejlesztésében, amelyek a vállalat fejlődését segítik elő. A speciális készségek elsajátítása segíti, hogy az alkalmazottak fejlesszék a már meglevő készségeiket, illetve új készségekre is szert tehetnek. Ezek a készségek pedig az adott szakmában, vagy munkakörben még inkább kiteljesednek.

A cég fejlődését is szolgálja

A cég is fejlődik azzal, ha a munkavállalói átképzésen vesznek részt, hiszen ezzel az üzleti lehetőségek is kiszélesednek a cég számára. Ha pedig több az üzleti partner, akkor a cég, a vállalat is növekszik és ez a béreken is nyomot hagy, aminek pedig nem csak a munkavállalók, hanem maguk a cégvezetők is örülnek.

Az átképzés jobb viszonyt eredményez

Amennyiben a munkavállaló örömmel vesz részt egy cégen belüli átképzésen, az nem csak a munkamorált javítja, hanem a munkavállalók és a cég vezetése közötti viszonynak is jót tesz, hiszen ez a munkavállalói magatartás is azt mutatja, hogy az alkalmazott hajlandó a cég iráni elköteleződésre.

Az átképzés gazdaggá tesz

Az átképzés egy lehetőséget jelent az ismereteink gazdagítására, bővítésére. Ha lehetőségünk van rá, mindenképpen éljünk az átképzés lehetőségével, vagy jelentkezzünk olyan tanfolyamra, amelynek elvégzésével a ranglétra egy magasabb fokára juthatunk a munkahelyünkön. Tanfolyamokat országszerte szerveznek hazánkban. A tanfolyamok is nagyon változatosak és színesek. A következő képzési lehetőségek közül lehet szemezgetni: egészségügyi OKJ képzések, gépészeti OKJ képzések, informatikai OKJ képzések, kereskedelmi OKJ képzések, közgazdasági OKJ képzések, pedagógiai és kulturális OKJ képzések, szociális OKJ képzések, ügyviteli OKJ képzések. Az egyéb szakmai képzéseken belül lehetőség van még közösségfejlesztő képzésen, illetve kiskerti növénytermesztő tanfolyamon részt venni.

Az egyéb képzések és tréningek palettája is változatosságot mutat: stresszmenedzsment képzés, munkavédelmi képviselő alapképzés, munkavédelmi képviselő továbbképzés, konfliktuskezelés tréning, tárgyalástechnika tréning, önismeret fejlesztése tréning, motivációs technikák tréning. A következő képzések is nagy érdeklődésre tartanak számot: vállalkozási alapismeretek tréning, informatikai alapok tréning, állampolgári részvételt erősítő tréning, belső képzés- hatékony munkavégzés a nőközpontokban tréning, intézményi kommunikáció tréning, munka és magánélet összehangolása tréning, munkaerőpiaci reintegrációs képzés, munkajogi alapismeretek tréning, munkavédelmi ismeretek tréning, munkáltatók képzése tréning, szülői kompetenciák fejlesztése tréning, társadalmi partnerképzés tréning és tűzvédelmi ismertetek tréning.

Kapcsolódó cikkek

A szakképzések újra bontogatják szárnyukat

A szakképzések újra bontogatják szárnyukat

Ma megéri villanyszerelőnek tanulni. A villanyszerelő OKJ-s tanfolyam átfogó tudás megszerzését biztosítja a leendő szakembereknek.

Átképeznéd magad? Mutatjuk, miket lehet tanulni!

Átképeznéd magad? Mutatjuk, miket lehet tanulni!

Az átképzés nem csak a munkavállaló, hanem az adott cég számára is hasznos.

Ezt kell tudni a gyógymasszőr, masszőr képzésről

Jelentkezz gyógymasszőr képzésre! Mutatjuk azt a 7 dolgot, amit egy gyógymasszőr tud!

A gyógymasszőrök sok készséggel rendelkeznek. Mutatjuk, hogy melyek ezek.