Hosszabb üzleti úthoz szálloda vagy lakásbérlés?

A Flatio egy cseh startup, amely már Magyarországon is elkezdte működését. Miért középtávú? Képzeljük el, hogy néhány hónapra egy távoli országba kell utaznunk, és otthonról kell szállást szereznünk. Ez bizony nem egy egyszerű helyzet, de a Flatio megoldást kínál.
Flatio - középtávú lakásbérlés, albérlet

A Flatio középtávú albérleteket kínál cégeknek, diákoknak és digitális nomádoknak.

A Flatio névre hallgató cseh startup középtávú albérleteket közvetít – Berlinben, Bécsben, Varsóban, Budapesten, Pozsonyban, Prágában és Brünnben –, azaz egyedülálló lehetőséget teremt egytől hat hónapig terjedő lakásbérlésre cégek, diákok vagy digitális nomádok számára. A brünni cég ötvözi az ingatlanbérlést a modern technológiával (ún. PropTech), melynek eredménye a lakásnézések online megvalósulása 360°-os fotók segítségével, vagy akár a virtuális valóságban egy okostelefon és egy kartonpapírból készült szemüveg felhasználásával, mindezt otthonunk kényelméből. A vállalatok körében továbbá igen népszerű a Flatio for Business felület, amely nagyban egyszerűsíti az azon alkalmazottak részére történő sz álláskeresést, akik több hónapra utaznak idegen országokba.

  • Hogy megy most a Flatio szekere?

„Az utóbbi egy évben, mióta a Flatio középtávú lakásbérlést tesz lehetővé, világossá vált számunkra, hogy a néhány hónapra szóló albérletek nagyon keresettek a munkával összeköthető utazások alanyai között. A Flatio-n keresztül történő lakásbérlés jóval olcsóbb, mint a szálloda vagy a klasszikus hosszútávú albérlet, ahol általában letétet és illetéket is kell fizetni az ingatlanirodának. A Flatio for Business valójában főként nemzetközi vállalatok menedzsereinek igényei alapján jött létre. Ezzel a lépéssel komplex megoldást adtunk a vállalati szférának, ami biztosítja a középtávú lakásbérlést alkalmazottaik számára, emellett egyszerűen hozzáférhet minden bérléssel kapcsolatos költséghez, a szerződésekhez, vagy a speciális céges ügyfélszolgálatunkhoz. Állunk rendelkezésére mindenkinek, akinek egy és hat hónap közötti szállásra van szüksége.” Radim Rezek, Flatio alapító és CEO

A szolgáltatás lényege, hogy ötvözzük az ingatlanipart a legújabb technológiával, aminek eredményeképp egyszerűbbé válik az egész bérlési folyamat. A Flatio kínálatában jelenleg 7 város több mint 1000 lakása szerepel. A cég célja ezt a kínálatot megtízszerezni a 2018-as évben. Ezzel szorosan összefügg tervezett terjeszkedés további európai nagyvárosok irányába. A szállásfoglalás teljes egészében online valósul meg letét és illetékek nélkül. Az alkalmazottak szemügyre vehetik jövőbeli szállásukat otthonról is a 360°-os fényképeknek, vagy a virtuális sétáinknak köszönhetően. Ezen technológiáknak köszönhetően a lakás- vagy szobaválasztás távolról is egyszerűen és gyorsan végbe tud menni.

Referenciák:

“A cégem Indiából Prágába helyezett át. Nagyon tetszik a Flatio működése, az ügyfélszolgálatuk csodás. Nagyban megkönnyítették az első prágai hónapjaimat. Köszönöm.” Sreenivas J, Szoftver-feljelsző (CA Technologies)

“Kaliforniából Prágába költözök egy munka miatt. A Flatio eddig nagyon meggyőző, nagyra becsülöm, hogy az egész folyamatot online tudom abszolválni. Ez akkor tud nagyon fontos lenni, ha külföldre kell költöznöd.” Adam B., Dizájner és fejlesztő (GoDaddy)

“A romániai cég, melynek dolgozom, egy új székhelyet nyitott Prágában, és lehetőségem nyílt itt képviselnem őket. A Flatio apartmanom csodálatos. Az ingatlanirodákat nem ajánlom, rendkívül drágák!” Andy S., Üzletfejlesztési vezető

A szolgáltatás lényege, hogy ötvözi az ingatlanipart a legújabb technológiával, aminek eredményeképp egyszerűbbé válik az egész bérlési folyamat. A Flatio tehát mentes a legtöbb ingatlanirodával kapcsolatos sztereotípiától, mint a letétfizetés, a személyes lakásnézés, vagy a személyes szerződés-aláírás. A lakásnézések a Flatio-n virtuális látogatás formájában történnek, a szerződések aláírása online valósul meg, sőt még a lakbér fizetése is egy speciális webes rendszeren keresztül történik hitelkártya segítségével. A Flatio mindenekelőtt a szolgáltatás egyszerűségére, gyorsaságára és a mindkét fél számára kényelemes ügyintézésre helyezi a hangsúlyt. Ezért tehát szállást foglalni a Flatio-n a világ bármely pontjáról lehetséges. 2017 szeptemberétől lehetővé tették a bitcoinnal való fizetést is.

A szolgáltatás jelenleg Prágában, Brünnben, Bécsben, Pozsonyban, Berlinben, Varsóban, Krakkóban és Budapesten elérhető. A projekt mögött Radim Rezek vállalkozó, valamint az Enern és az INCOMMING ventures befektetői csoportok állnak.

Kapcsolódó cikkek

Ezt kell tudni a gyógymasszőr, masszőr képzésről

Jelentkezz gyógymasszőr képzésre! Mutatjuk azt a 7 dolgot, amit egy gyógymasszőr tud!

A gyógymasszőrök sok készséggel rendelkeznek. Mutatjuk, hogy melyek ezek.

A szakképzések újra bontogatják szárnyukat

A szakképzések újra bontogatják szárnyukat

Ma megéri villanyszerelőnek tanulni. A villanyszerelő OKJ-s tanfolyam átfogó tudás megszerzését biztosítja a leendő szakembereknek.