Alapvető kéziszerszámok az otthoni barkácsoláshoz

A kalapács az egyik legfontosabb kéziszerszám minden házban.
Alapvető kéziszerszámok az otthoni barkácsoláshoz

Akár kisebb házfelújítást végez, akár lebont egy házat, számíthat erre az eszközre. A csavarhúzóval ellentétben, amelynek csak egy feje van, a kalapácsnak két feje van. A karmos kalapács a szögeket különböző anyagokba tudja beütni, míg a másik fejjel ki lehet húzni őket. Válasszon olyan kalapácsot, amelynek erős fa nyele van, hogy véletlenül se törje el a szerszámot.

Egy másik fontos eszköz a szerszámkészletben a simító. Ezt a sokoldalú eszközt a növények nagyobb edényekbe való átültetéséhez, valamint ágyásnövények és fűszernövények ültetéséhez használják. Olyan kapára lesz szüksége, amelynek széles pengéje van a talaj szétterítéséhez, hosszú pengéje pedig a mély gyökerek kiásásához. Ügyeljen arra, hogy olyan kapát válasszon, amely kényelmesen illeszkedik a kezébe. A jó minőségű kapáknak rozsdamentes acélból készült feje van, hogy ellenálljon a rozsdásodásnak.

Az állítható csőkulcs használható vízvezeték-szerelvények meghúzásához, hintaágyak összeszereléséhez és még sok máshoz. A négyrészes készlet egy nyolc hüvelykes és egy tíz hüvelykes nyeles csavarkulcsot tartalmaz. Válasszon hosszú nyelű kulcsokat az extra erőhatás érdekében, de a rövidebbek is jobbak, ha nincs sok hely. A többhegyű csavarhúzó sokféle feladathoz hasznos, a szekrényalkatrészek meghúzásától a villanykapcsolók beszereléséig. Három bónusz anyacsavarhúzóval is rendelkezik. Egy meghosszabbított mérőszalag egy erős végű kampóval segíthet a nagyobb projektek megjelölésében.

A vízmérték praktikus eszköz mindenféle barkácsolási projekthez. A vízszintes segíthet kiegyenlíteni egy lejtős felületet vagy járdát. Bár sokféle márkájú vízszintes létezik, érdemes egy ultrapontos pontosságú készüléket vásárolni. Az Ön igényeitől függően szüksége lehet egy ultrapontos Stabila szintezőre vagy egy olcsó építői szintre. Egy másik elengedhetetlen szerszám a tűzőgép. Ez az eszköz nagyon praktikus az ipari kapcsok kemény felületbe történő beveréséhez, így könnyen rögzítheti a szigetelést és a kárpitszövetet.

Kapcsolódó cikkek

Könnyen követhető útmutató a költözéshez

Könnyen követhető útmutató a költözéshez

A nagy nap előtt készítsen egy könnyen követhető útmutatót a költözéshez, hogy ne felejtsen el semmit.

8 tipp a csavarok kiszedésére

8 tipp a csavarok kiszedésére

Ezermesterek és mesteremberek gyakran néznek szembe azzal a problémával, hogy egy csavart nem tudnak kicsavarni.