Ezért éri meg infrapanelekbe fektetni

Akár meglévő fűtési rendszerét szeretné környezetbarátabbal tenni, akár egész otthonát szeretné ellátni egy új, modern és költséghatékony fűtési rendszerrel, megéri az infravörös fűtést választania. Hallott már az infravörös paneles fűtőtestekről, de nem biztos abban, hogy költséghatékonyak és jól mutatnak az otthonában? Az alábbi cikkből megismerheti az infrapanelek előnyeit.
Ezért éri meg infrapanelekbe fektetni

Az infrapanelfűtés energiahatékony, és bizonyítottan akár 50 százalékos megtakarítást eredményez a többi, hagyományos fűtési rendszerhez képest.

Az infrapanelek telepítése nagyon egyszerű: elegendő a falra szerelni, majd a konnektorba csatlakoztatni őket.

Az infravörös hő rendkívül célzott – a konvekciós hővel ellentétben közvetlenül azt melegíti fel, amit szeretnénk, így hatékonyabban kihasználható a helyiség fűtési kapacitása. Ráadásul nem foglal el értékes helyet – falra szerelhető, és vékonyabb, mint a hagyományos fűtőtestek.

Ideális rosszul szigetelt helyekre is, mivel a termelt hőt nem befolyásolja a huzat vagy a nyitott ablakok.

Miért biztonságosabb az infrapanelek használata?

“A panelfűtők működés közben nem bocsátanak ki fényt vagy zajt, így hálószobába és otthoni irodába is tökéletesek. Az infravörös fény láthatatlan.

Nincs éves karbantartási vagy szervizköltség. Nincs ventilátor vagy konvekciós keringő por, mint a normál elektromos fűtőberendezésnél a levegőben, így jobbat tesz az egészségünknek, különösen azok számára, akik allergiában és asztmában szenvednek” - mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

A távoli infravörös a láthatatlan elektromágneses sugárzás egy fajtája, amely a hőenergia teljesen biztonságos formája. Összehasonlításképp: az ultraibolya fény az elektromágneses spektrum felső részén, az infravörös pedig a spektrum alsó energiavégén található, hasonlóan a látható fényhez és a rádióhullámokhoz, amelyek, mint tudjuk, szintén 100 százalékban biztonságosak - írja a https://www.futofolia.hu/infrapanel/.

A lakásfűtés jövője

Otthonaink fűtésében egyre elterjedtebbek a modernebb technológiák, amelyek tisztábbak, energia- és költséghatékonyabbak. Az elektromos tároló fűtőtestekhez vagy elektromos radiátorokhoz képest az infrapaneles fűtőtestek az elektromos áram közel 100 százalékát hővé alakítják, ezért rövidebb ideig kell működtetni őket a jobb teljesítmény érdekében.

Az infravörös fűtés a hő sugárzó formája, amely nem melegíti fel a helyiség levegőjét, hanem láthatatlan energiahullámot bocsát ki a közelben lévő tárgyakra, így az emberek mellett például a bútorok, falak és padlózatok is elnyelik a hőt és lassan adják le.

A hagyományos konvekciós fűtéssel fűtött helyiségbe (például radiátorok), a meleget a felmelegített meleg levegő adja. Ezzel szemben amikor belép egy infrapanelekkel ellátott szobába, a meleg a testedbe érkező infravörös sugarakból származik. Ugyanúgy, ahogy a napsugarak is meleget adnak, épp csak káros hatású UV-sugárzás nélkül. Így bátran kinyithatod az ablakokat, nem fogod kiengedni a meleget.

Kapcsolódó cikkek

Tippek az alvásminőség javításához

Tippek az alvásminőség javításához

A jó alvás elengedhetetlen az egészséges élethez.

8 tipp a csavarok kiszedésére

8 tipp a csavarok kiszedésére

Ezermesterek és mesteremberek gyakran néznek szembe azzal a problémával, hogy egy csavart nem tudnak kicsavarni.