Néhány érdekesség, amit nem tudtál a vodkáról

Ha azt hitted mindent tudtál a vodkáról, akkor nagyon tévedsz. Összegyűjtöttünk pár izgalmas információt a fél világ egyik legkedveltebb alkoholos italáról. Mennyire ismerjük valójában ezt az italt? Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe!
Néhány érdekesség, amit nem tudtál a vodkáról

A vodka bárhol elkészíthető, de születési helye Kelet-Európa

Vitatott téma, hogy a vodka első gyártási helye Oroszország vagy Lengyelország lehetett-e, mindkét országban évszázadokon keresztül zajlottak a vodka-lepárlás különféle formái. Ellenben vitathatatlan tény, hogy az oroszoknál senki sem szeretheti jobban a vodkát.

A vodkát előszeretettel használták gyógyászati célokra

Ki gondolná, hogy a vodka igazi csodaszer, ugyanis meddőségtől a pestisig mindenféle gyógymódként felhasználták. Napjainkban sem szabad lebecsülni jótékony hatásait, hiszen fogfájásos panaszok ellen haszos lehet.

A legtöbb vodkát nem is burgonyából készítik?

Sokan nem tudják, hogy a vodka eredetileg nem is burgonyából készült, hanem elegendő volt a cukorforrás a gyártásához. Ma már a modern vodkafajták gabonaalapúak, egyesek pedig szőlőből vagy tejsavóból készülnek. A végterméket tekintve a búza alapú vodka könnyedebb, a burgonya alapú ennél jóval krémesebb.

Szándékosan „íztelen” a vodka

A tömeggyártásnál alkalmazott lepárlórendszerek elérik, hogy az alkohol elkerüli a szennyeződéseket és egyéb vegyületeket, ezután háromszor lepárolják. Innen kapja a szénnel leszűrt vodka az íztelen jelzőt. Bár manapság különböző ízjegyek egyre inkább közkedveltek a fogyasztók körében.

Kapcsolódó cikkek

Milyen italok passzolnak az őszi szezonhoz?

Milyen italok passzolnak az őszi szezonhoz?

Ezek az ízek örömöt csempésznek a sötét napokba is.

A francia borkészítés története

A francia borkészítés története

A francia borászat története évszázadok óta lenyűgöző, és ez a könyv sem kivétel ez alól.

A bio édesburgonya szerepe a fenntartható mezőgazdaságban

A bio édesburgonya szerepe a fenntartható mezőgazdaságban

A fenntartható mezőgazdaság napjainkban egyre fontosabb téma a globális élelmiszeriparban és a környezettudatos fogyasztók körében.