Hogyan kezdje el a kutya kiképzését

Ha azon tűnődik, hogyan kezdje el a kutya kiképzését, fontos, hogy a folyamat egyszerű és egyértelmű legyen.
Hogyan kezdje el a kutya kiképzését

A Nagyonállatshop azt tanácsolja, hogy elsőként alakítsuk ki a sarkantyúzási technikát. Ez segít abban, hogy séta közben kialakítsa a kutya sarokhelyzetét. Kutyáját jutalmazhatja jutalmakkal és dicsérettel ezért a viselkedésért.

Egy másik fontos lépés, hogy a kiképzési folyamatot szórakoztatóvá tegye. A kutyákat akkor lehet a legjobban kiképezni, ha játszanak és jól érzik magukat. Próbáld meg pórázon sétáltatni őket hosszabb távon, mint amihez eddig hozzászoktak. Aztán, amikor hívásra jönnek, jutalmazd meg őket gazdagon. Legyen következetes a jelzésekkel, beleértve azt is, hogy minden alkalommal ugyanazt a szót használja. Emellett gyakorolja a kiskutya pórázon való sétáltatását, különösen, ha még fiatal. Ez segít megakadályozni, hogy cikcakkban járkáljanak előtted.

Egy egyszerű trükk a kiskutya ülésre neveléséhez a jutalomfalat használata. Próbáljon meg egy jutalomfalatot tartani a kezében, és dicsérje meg a kiskutyáját. Üres kezét is használhatja arra, hogy ülésre csalogassa őket. Győződjön meg róla, hogy ezt a mozgást naponta gyakorolja, mielőtt sétálni vagy étkezni viszi a kiskutyáját. Ezt a trükköt az ABC éneklésével is gyakorolhatja, hogy hosszabb várakozásra késztesse őket.

Kortól függetlenül, a kutya kiképzése a kötődés elengedhetetlen része. Egy kiképzett kutya kevésbé lesz agresszív a ház körül, és engedelmesebb lesz. Amellett, hogy kötődik Önhöz, kutyája kisebb valószínűséggel fog fóbiákat kialakítani. Ráadásul még a leglustább kutyák is örömmel tanulnak új készségeket, ha megfelelő figyelmet szentelsz nekik.

Egy másik módja a kutya kiképzésének, ha részt vesz egy kutyaengedelmességi tanfolyamon. Ezek az órák lehetővé teszik, hogy kutyáját élő környezetben, szakértő trénerrel képezze. Találhat egy nagyszerű online forrást, vagy részt vehet egy helyi engedelmességi osztályban. Ezek a tanfolyamok hasznos linkeket és extra tippeket is tartalmaznak, amelyeket felhasználhat a kutyája képzéséhez.

A jó visszahívás fontos készség minden kiskutya számára. Gyakran és gyakran kell gyakorolni a nap folyamán. Ideális esetben a kiskutya felismeri a nevét, és minden alkalommal reagál rá, amikor a nevét hívja. Ezután elkezdheti az ételt használni jutalomként a jó viselkedésért. Azzal, hogy a kutyája arcához viszi a jutalomfalatot, jutalmazza őt azért, hogy a szemébe néz.

Egy másik hasznos készség, amit megtaníthatsz a kutyádnak, a maradás parancs. Ez a parancs segít abban, hogy kutyája ne bántson senkit a környezetében. Kezdje egy egyszerű ülj vagy le paranccsal, és ha marad, jutalmazza meg jutalomfalattal. Fokozatosan növelje a távolságot és a maradás időtartamát, mielőtt megjutalmazná.

A kiskutya kiképzése fontos folyamat, amely időt és erőfeszítést igényel az Ön részéről. Ha Ön első kutyatulajdonos, akkor lehet, hogy az lesz a legjobb, ha felfogad egy profi kiképzőt, vagy beiratkozik egy kiképzőtanfolyamra. A kölyökkutyák számára a kölyökóvoda a legalapvetőbb osztály, míg egy haladóbb osztály az engedelmességi képzésre összpontosít. Fontos, hogy olyan kiképzőosztályt válasszon, ahol kis létszámú az osztály, így reagálni tud a különleges kiképzési helyzetekre és válaszolni tud a kérdésekre.

Kapcsolódó cikkek

Boldogságtipp férfiaknak, avagy hogyan legyünk boldogok

Boldogságtipp férfiaknak

A boldogsághoz nincs ugyan recept, mi mégis megpróbálunk ezzel kapcsolatban tippeket adni.

A transzcendentális meditáció és a hagyományos gyógyászati módszerek összehangolása: új horizontok a gyógyításban

A transzcendentális meditáció és a hagyományos gyógyászati módszerek összehangolása: új horizontok a gyógyításban

Az egészségügyi ellátás világában egyre nagyobb figyelem irányul a holisztikus megközelítésekre, amelyek nem csak a fizikai tüneteket kezelik, hanem az emberi lény egészét – beleértve a mentális, érzelmi és spirituális dimenziókat is.