Miért érdemes meditálni?

Azok, akik még sosem hallottak a meditációról, meglepődve tapasztalhatják, hogy nemcsak a testnek, hanem az elmének is jót tesz.
Miért érdemes meditálni?

A gyakorlatnak számos előnye van, a mentális tisztánlátás javításától kezdve a szorongás és a depresszió tüneteinek csökkentéséig. Az alvásodat is javíthatja. Minél többet gyakorolod a meditációt, annál jobban fogod érezni magad. A meditáció az egészségedre is pozitív hatással van, elősegíti a jobb alvást és javítja az immunrendszeredet. A gyakorlat segíthet megvédeni a szívbetegségektől is.

A meditációnak sokféle típusa létezik. Egyesek úgy döntenek, hogy egy meghatározott helyen meditálnak, míg mások inkább egy olyan meditációs széket választanak, amely jó háttámlával rendelkezik. Vannak olyan technikák is, amelyeket meditációhoz lehet használni, például a mély légzőgyakorlatok. A meditáció szórakoztató módja lehet annak, hogy jobbá tegye az életet, és még az egészséget is javítsa.

Vannak más, hétköznapibb okok is a meditációra, például az immunrendszered javítása és a stressz csökkentése. A Harvard Medical School által végzett tanulmány szerint azok az emberek, akik relaxációs technikákat alkalmaznak, jobban ellenállnak a betegségeknek. Valójában a gyakorlat lehet a legjobb módja a betegségek és a betegségek megelőzésének. Meglepődhetsz, ha megtudod, hogy valóban ellenállóbb vagy a megfázással és az influenzával szemben, ha rendszeresen meditálsz.

A meditációs gyakorlatot a legjobban úgy kezdheted, ha keresel egy csendes helyet, ahol leülhetsz. Akár egy fa alá is ülhetsz, vagy egy jó háttámlával rendelkező székre. Érdemes olyan időpontot is találni a nap folyamán, amikor kevésbé vagy zavart, és tudsz a légzésedre és a meditációra koncentrálni. Így több ideje lesz a meditációra, és több esélye lesz arra, hogy learassa a gyümölcsét.

A meditáció leghálásabb jutalma a jobb önismeret. A meditáció során képes leszel felismerni az érzelmeidet, amint azok felmerülnek. Azt is tapasztalhatod, hogy jobban képes vagy másokkal együtt érezni. Ez pozitív hatással lehet a másokkal való kapcsolataira. Segíthet abban is, hogy elszakadj az olyan helyzetektől, amelyek negatív érzelmeket, például haragot okozhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Miért érdemes meditálni?

Miért érdemes meditálni?

Azok, akik még sosem hallottak a meditációról, meglepődve tapasztalhatják, hogy nemcsak a testnek, hanem az elmének is jót tesz.

Új diéta: intuitív evés

Új diéta: intuitív evés

Együnk annyit és amikor szeretnénk – így ennek ellenére meg tudjuk tartani az alakunkat, sőt fogyhatunk is. Persze, van, amire figyelni is kell!

Nagy izmok vagy jó erőnlét – a kettő együtt nem megy

Nagy izmok vagy jó erőnlét – a kettő együtt nem megy

Az erőnlét és a nagy izomzat nem fér meg egymás mellett. A cikkből kiderül, hogy miért nem.