Jelentkezz gyógymasszőr képzésre! Mutatjuk azt a 7 dolgot, amit egy gyógymasszőr tud!

Bárki azért nem lehet masszőr.
Ezt kell tudni a gyógymasszőr, masszőr képzésről

A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben a szakorvosi utasításra és felügyelete mellett, diagnózisa alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázst végez. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, a fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Fizikai közérzetjavító, frissítő masszázst nyújt, hidro - és balneoterápiás kezeléseket végez fürdőben, wellness részlegeken. Mit is tud még egy gyógymasszőr? Mutatjuk a válaszokat!

Oldja és orvosolja a feszültség miatti feszes izomzatot

Mai stresszes világunkban üdítő élmény, akár csak egyetlen napot is a gyógyfürdőben eltölteni, ahol nem csak kellemesen pihenhetünk, nem csak kikapcsolódhatunk, de gyógymasszőr szolgáltatást is igénybe vehetünk. A gyógymasszőr, a masszírozás során nem csak az izmokat lazítja el, de feszültségest is csökkent és a stresszt is oldja az emberekben. Egy gyógymasszázskezelést követően, úgy érzi magát minden ember, mintha testileg és lelkileg is megújult volna.

A vérkeringést is serkenti

A gyógymasszőr a simító és ütögető mozdulatokkal nem csupán az izmokat lazítja el, de ez által a test vérkeringését is serkenti. A vérkeringés javítása a test számos pontjára pozitív hatással van. A páciens nem csupán a fájdalomtól szabadulhat meg, de a fáradtság érzésétől is.

A masszázzsal méregtelenít

A masszázzsal, a méreganyagok is kiürülnek a szervezetből, ezért is nagyon hasznos a rendszeres masszázs. A nyirokmasszázs a legalkalmasabb arra, hogy a szervezetben felhalmozódó méreganyagoktól megszabaduljon az, akit a masszőr, kezelésben részesít.

Javítja a mobilitást

A gyógymasszőr a gerinc, az ízületek és a test izmainak mozgatására összpontosít, és ezzel javítja a mozgékonyságot, javítja a kliens testtartását, illetve lazítja az izmait. Mindemellett immunitást is fokoz. A rendszeres masszázs növeli a szervezetben a fehérvérsejtek számát. Ez pedig az immunfunkciókat javítja. A megfelelő immunvédelem pedig számos fertőzéstől és betegségtől óvhat meg bennünket.

Migrént és fejfájást csillapít

A gyógymasszőr, amikor meglátja a klienst, nagyjából tudni fogja, hogy mi a foglalkozása. Számára sokat mondanak a végtagok, a testtartás és természetesen az is, hogy ki, mely testrészét fájlalja leginkább masszírozás közben. A jó gyógymasszőr nem csak a végtagok és a hát masszírozásához ért, azt is tudja, hogy hol, és mit kell masszírozni például migrénes fejfájáskor, de azzal is tisztában van, hogy a nyak izmainak fájdalma is okozhat fejfájást.

Fájdalmat csillapít

A masszázsterápia segít megszabadulni a fájdalomtól. A rendszeres kezelések megszüntetik a test bármely pontján kialakuló fájdalmat és ízületi merevséget. A profi gyógymasszőr pontosan meg tudja határozni a fájdalom forrását és tökéletes kezelésben részesíti a klienseket.

Hangulatot fokoz

A gyógymasszőröket mindenki szereti, mert a legtöbb alkalommal mogorvák és stresszesek vagyunk, amikor megérkezünk a masszőr szalonjában, de már jókedvűen és fitten távozunk tőle és alig várjuk, hogy ismét meglátogassuk a kedvenc a gyógymasszőrünket. A masszázs ugyanis javítja a hangulatot, hiszen a simító, masszírozó kézmozdulatok, az enyhülő fájdalom és a stresszhormonok csökkenése miatt, a kliens is sokkal jobb lelkiállapotba kerül. Egy-egy masszázskezelést követően, jobban fog az illető pihenni és másnap, kevésbé érzi majd fáradtnak magát.

Ha te is szeretnél segíteni az embereken, ha szeretnél fájdalmat csillapítani és szeretnél különféle masszázstechnikákat elsajátítani, akkor a masszőr tanfolyam lesz az álmaid megvalósításának első lépcsőfoka. Gyógymasszőr tanfolyam a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya, Veszprém.

Kapcsolódó cikkek

Mutatjuk, hol indul könyvelő tanfolyam

Könyvelő

Minden vállalkozásnak szüksége van könyvelőre. 4 okot is mondunk, hogy miért.

Ezt kell tudni a gyógymasszőr, masszőr képzésről

Jelentkezz gyógymasszőr képzésre! Mutatjuk azt a 7 dolgot, amit egy gyógymasszőr tud!

A gyógymasszőrök sok készséggel rendelkeznek. Mutatjuk, hogy melyek ezek.

Átképeznéd magad? Mutatjuk, miket lehet tanulni!

Átképeznéd magad? Mutatjuk, miket lehet tanulni!

Az átképzés nem csak a munkavállaló, hanem az adott cég számára is hasznos.